BRILLEN VOOR KIDS

We helpen ook de allerkleinsten met veel plezier!
Bij Nauwelaerts Opticiens hebben wij een ruim aanbod aan optische en zonnebrillen voor kinderen. Het is belangrijk om het zicht van je kinderen te controleren. Kom zeker bij ons langs voor advies!

We volgen steeds de laatste nieuwe trends op de voet en zorgen ervoor dat uw kind een optimaal zicht bekomt met aangepaste glazen en een montuur waar hij of zij zich helemaal goed bij voelt!

GARANTIES

2 jaar -50% op alles wat geen fabrieksgarantie is
2 jaar fabrieksgarantie gratis ravottersbril
voorwaarden in de winkle

MYOPIE BIJ KINDEREN

Steeds meer kleuters en schoolgaande kinderen hebben een bril nodig. En zeker nu, na de afgelopen lockdown, zien we een toenemend aantal gevallen van myopie, ook wel bijziendheid genoemd. Wat veroorzaakt deze oogafwijking en wat kunnen we eraan doen? We vertellen het hier.

Ontstaan van bijziendheid bij kinderen
De grote boosdoener voor myopie is een gebrek aan daglicht. Natuurlijk licht stimuleert de dopamineproductie, wat op zijn beurt de groei van de ogen onder controle houdt. Bij een tekort hieraan wordt de oogbol te lang en ontstaat bijziendheid.

Maar ook als kinderen te lang dichtbij kijken (bijvoorbeeld bij intensief lezen, gamen of smartphonegebruik) wordt de oogbol uiteindelijk langer. Het kinderoog past zich aan en vergroeit, waardoor het steeds lastiger wordt om op afstand duidelijk te zien.

Voorkom myopie bij je oogappel met de 20-20-2-regel
Oogartsen adviseren om na 20 minuten dichtbij te kijken (bijvoorbeeld bij het lezen, schrijven of op de computer werken) 20 seconden in de verte te turen en de blik te laten zweven. Ook is het belangrijk om elke dag ten minste 2 uur buiten te zijn. Dat is inclusief pauzes, buitenspelen en bijvoorbeeld wandelen of fietsen van en naar school.

VARILUX GARANTIES

Kidsgarantie halve prijs – 2 jaar*

Onze merken